‘Wordt hier ooit wel eens gewerkt?’ Aldus 1 op de 10 mensen die langs onze winkel loopt en naar binnenkijkt. In onze winkel is het soms zo gezellig, dat het niet meer op werken lijkt.

We krijgen vaak de vraag hoe we in een tijd van personeelstekorten en dalende omzetten in de fysieke retail, toch zo’n gezellige werkdag kunnen hebben en een goede omzet kunnen draaien. Een tipje van de sluier; zie je team niet als lopende band medewerkers, maar zie ze als mens. Dan hoef je je over de omzet niet meer druk te maken.

Een concreet voorbeeld hiervan is het briefje bij de vaatwasser ‘Graag jouw kopje omspoelen en in de vaatwasser zetten’. Wij hopen hierin verandering te brengen zodat dit briefje voorgoed in de prullenbak verdwijnt. (En het briefje ‘vergeet niet de prullenbak te legen’ ook ;)

Tijdens een retail adviesgesprek kunnen we met jou als ondernemer, maar ook met jouw team gesprekken voeren en leuke oefeningen doen. Ook vertellen we graag het verhaal over hoe we ‘onze klant’ hebben gevonden en hoe slimme marketing daar precies op aansluit. Laat maar weten wanneer we langs kunnen komen!

De Jongens